Syanotypia-setti

24,30 €
Sisältää alv:n
Tuotteesta ei ole vielä arvosteluja.
743772030072

2-komponenttinen syanotypia-setti paperille ja kankaalle. Syanotypia on 1800-luvun puolivälissä kehitetty tekniikka yksiväristen preussinsinisten kuvioiden ja valokuvien valotukseen. Tekniikka on hämmästyttävän yksinkertainen, ja siihen tarvitaan vain kahta kemikaalia ja auringon- tai UV-valoa.

Syanotypia toimii luonnonmateriaaleilla, kuten puuvillalla, silkillä, paperilla ja puulla.

Syanotypia-setin kemikaalit riittävät noin 65 A4-paperiarkin tai noin 50 saman kokoisen kankaan määrälle. Setti sisältää kaksi pulloa, joista toisessa on kaliumferrisyanidia (22,68 g) ja toisessa ammoniumrautasitraattia (53,86 g).

Käyttöohje

  1. Kemikaalit ovat valmiiksi mitattuna kahdessa valonpitävässä mustassa pullossa.
  2. Täytä pullot vedellä, ravista ja jätä tasaantumaan 24 tunniksi.
  3. Sekoita sama määrä (esim. 0,5 dl molempia) valmista liuosta keskenään. Seos ei säily kauan käyttökelpoisena, joten tee vain tarvittava määrä kerrallaan.
  4. Levitä seosta hämärässä huoneessa tasaisesti paperille tai kankaalle. Vie ne kuivumaan pimeään. Tämän jälkeen materiaali on valmis valotettavaksi.
  5. Aseta haluamasi kasvit tai negatiivit kuivalle paperille tai kankaalle. Voit käyttää esimerkiksi lehtiä, kukkia tai muuta materiaalia luodaksesi mielenkiintoisia kuvioita ja tekstuuria.
  6. Aseta valmis kuva aurinkoon tai UV-valoon valottumaan. Auringonvalo on yleisin ja helpoin tapa valottaa kuva. Valotusajan pituus riippuu valon määrästä. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että valotukseen kuluu aikaa muutamasta minuutista muutamaan tuntiin.  
  7. Kun kuva on valottunut, poista päälle asetetut materiaalit ja huuhtele paperi tai kangas vedellä. Tämä pysäyttää kehitysprosessin ja poistaa ylimääräiset kemikaalit, jolloin jäljelle jää vain kaunis sininen kuva.
  8. Anna kuvan kuivua noin vuorokaus. Kuivuessaan printti hapettuu ja saa lopullisen syvän sinisen sävyn.

Katso valmistajan video aiheesta (englanniksi)

STST

Tilausviitteet

EAN13
743772030072

Lataa

Syanotypia ohje

Pikaohje syanotypia-tekniikkaan

Lataa (0)