Tuunaa frisbeesi iDye Poly -väreillä

list Julkaistu: Mukavaa tekemistä

Purkki partavaahtoa, tippa valitsemiasi iDye Poly -värijauheita, ripaus luovuutta, hieman kärsivällisyyttä ja vanha frisbeesi näyttää uudelta.

Frisbeegolfin harrastajat ovat kehitelleet hauskan tekniikan, joilla voit tuunata lempikiekkosi käyttämällä iDye Poly -värejä. iDye Poly -värit on suunniteltu erityisesti synteettisten kankaiden, kuten polyesterin ja nylonin värjäämiseen, mutta ne soveltuvat hyvin myös synteettisistä muovimateriaaleista valmistettujen frisbeegolfkiekkojen värjäämiseen. Väriaine tunkeutuu syvälle synteettisten kuitujen rakenteeseen, ja antaa kiekolle syvän ja kestävän värin pilaamatta sen lento-ominaisuuksia. 

Värikäs harrastus

Helpoin tapa aloittaa frisbeegolfkiekkojen värjäys on kokeilla niin sanottua partavaahtovärjäystä. Partavaahtotekniikalla voit luoda uniikkeja kuvioita tai upottaa vaahtoon koko kiekon ja värjätä sen kokonaan.

Huom! Tämä värjäysmenetelmä ei ole väriaineen valmistajan kehittämä, vaan kyse on harrastajien kehittämästä tekniikasta. Tästä syystä johtuen tällä tekniikalla värjääminen tapahtuu omalla vastuulla.  

Värjäysprosessi on melko yksinkertainen, mutta ennen kuin ryhdyt värjäämään lempifrisbeetäsi, kannattaa tekniikkaa kokeilla vanhempiin tai vähemmän tärkeisiin kiekkoihin. Hienon lopputuloksen saavuttamiseksi sinun ei tarvitse olla ammattimainen värjääjä, harjoitus tekee tässäkin lajissa mestarin. 

Pese frisbeegolfkiekko huolella ennen värjäämistä, jotta väri tarttuu sen pintaan hyvin. Pursota kuppiin partavaahtoa ja sekoita siihen hiukan lämmintä vettä, jotta saat sekoitettua vaahdosta kermavaahtomaisen seoksen. 

Jos teet kuvioita, kasaa esimerkiksi kertakäyttöisen paistosvuoan pohjalle runsas keko vaahtoa. Ripottele vaahtokeon päälle haluamiasi iDye Poly -värejä vaikka topz-puikkoa apuna käyttäen. Paina frisbee varovasti partavaahtoon ja jätä imeytymään muutamaksi tunniksi. Pese vaahto pois vedellä ja ihastele uutta kiekkoasi.

Katso käyttäjien videoilta tarkemmat värjäysvinkit

Sunnuntai Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu