Helppo paperikukka ohje

Kategoria: Mukavaa tekemistä
Helppo paperikukka ohje

Näin teet helposti kauniin hibiskuksen kukan kreppipaperista.

Paperisen hibiskuskukan askartelu on hauskaa. Tämä ohje sopii hyvin aloittelijoille.

Tarvitset:

  • Paksua kreppipaperia (valitsemasi värit terälehdille ja vihreä lehdille)
  • Hyvät sakset
  • Liimaa (askarteluliima tai kuumaliimaa)
  • Pihdit
  • Paperipäällysteistä rautalankaa
  • Hibiskuksen terälehtimallin (ohjeet mallin lataamiselle löytyvät tekstistä)

Vaihe 1: Lataa terälehtimalli

Tässä ohjeessa käytetään paperikukan terälehtien mallina Ta Muchly -verkkosivustolta ilmaiseksi ladattavissa olevaa terälehtimallia. Voit ladata mallin täältä:

https://tamuchlypaperblooms.com/products/hibiscus

Verkkosivustolla on myös useita muita ilmaisia ja maksullisia malleja sekä ohjeita paperikukkien askarteluun.

Vaihe 2: Valmistele kreppipaperi

Aloita leikkaamalla kreppipaperi. Käytä terälehtimallia mitataksesi kunkin terälehden leveys. Venytä kreppipaperia varovasti, mikä antaa terälehdille luonnollisemman ilmeen.

Kun leikkaat terälehtiä, varmista, että seuraat paperin syysuuntia. Mallissa on linjoja, jotka auttavat sinua kohdistamaan leikkaukset oikein. Tarvitset viisi terälehteä kumpaakin puoliskoa varten.

Vaihe 3: Leikkaa ja kiinnitä rautalanka

Leikkaa rautalanka terälehden mittaiseksi. Mittaa rautalanka niin, että se alkaa noin 1 cm terälehden yläreunasta ja ulottuu noin 4–5 cm terälehden alapuolelle. Leikkaa viisi yhtä pitkää rautalangan palaa.

Levitä ohut liimaviiva terälehden suoralle reunalle hammastikulla. Paina rautalanka liimaan ja varmista, että se alkaa 1 cm terälehden yläreunasta ja kulkee suoraa reunaa pitkin. Toista tämä kaikille viidelle terälehdelle.

Vaihe 4: Taita terälehden reunat

Kun liima on kuivunut hieman, lisää pieni määrä liimaa rautalangan yläosaan. Taita paperin reuna rautalangan ympärille ja rullaa sitä sormiesi välissä, jotta lanka peittyy kokonaan. Jos ylimääräistä paperia jää näkyviin, leikkaa se siistiksi.

Vaihe 5: Yhdistä terälehden puolikkaat

Levitä ohut liimakerros terälehden yläosaan ja yhdistä se toiseen puolikkaaseen niin, että paperin syyt muodostavat V-muodon. Silota terälehti ja leikkaa ylimääräinen paperi reunoilta.

Vaihe 6: Muotoile terälehdet

Kun terälehdet ovat liimautuneet yhteen, muotoile ne sormiesi välissä saadaksesi luonnollisen kaaren. Hibiskuksen terälehdet käpristyvät yleensä taaksepäin. Voit myös luoda röyhelöisen reunan vetämällä varovasti terälehden reunaa kahteen suuntaan.

Vaihe 7: Valmistele kukan keskusta

Kukan keskustaa varten leikkaa pieni neliö kreppipaperia, venytä se ja kiinnitä rautalangan päähän liimalla. Voit lisätä yksityiskohtia ripottelemalla keskukseen hieman pastelliväriä. Seuraavaksi leikkaa kapeaksi venytetty kreppipaperinauha ja hapsuta se hienoksi. Kiinnitä hapsu rautalangan ympärille.

Vaihe 8: Kiinnitä terälehdet

Levitä pieni määrä liimaa kukan varren alaosaan, juuri hapsun alapuolelle. Taivuta jokaisen terälehden rautalankaa 90 asteen kulmassa ja kiinnitä ne yksitellen tiukasti kukkavarteen kukkateipillä.

Kiedo kukkateippi tiukasti jokaisen terälehden ympärille, jotta ne pysyvät paikoillaan. Jatka näin, kunnes kaikki viisi terälehteä ovat kiinnittyneet tasaisesti varren ympärille.

Vaihe 9: Viimeistele varsi

Kiedo kukkateippiä varren ympärille ja lisää liimaa tarvittaessa varren vahvistamiseksi. Jos varteen jää epätasaisuuksia, kiedo lisää teippiä tasoittaaksesi ne. Peitä rautalangan terävä pää teipillä.

Vaihe 10: Lisää uloimmat lehdet

Leikkaa vihreästä kreppipaperista 8–9 lehteä. Käytä cocktailtikkua tai rautalangan pätkää taivuttaaksesi niiden reunoja hieman. Levitä liimaa ja kiinnitä lehdet kukan juureen peittämään terälehtien alaosat.

Vaihe 11: Viimeistely

Säädä terälehtien muotoa ja asentoja saadaksesi haluamasi ilmeen. Terälehdet voivat olla hieman epäsymmetrisiä, mikä lisää luonnollista vaikutelmaa. Hibiskuskukkasi on valmis!

Video-ohjeet

Voit katsoa yksityiskohtaiset ohjeet videolta Ta Muchlyn YouTube-kanavalta. Ohjeet ovat englanniksi.

Hibiskuskukan valmistaminen – osa 1

Hibiskuskukan valmistaminen – osa 2


Kaikki kreppipaperit ja silkkipaperit eivät ole samanlaisia!

Cartotecnica Rossi on Euroopan johtava kreppipaperin ja silkkipaperin valmistaja. Sillä on lähes 150 vuoden kokemus paperin käsittelystä sekä markkinoiden parhaat kreppipaperit laajassa värivalikoimassa.

Cartotecnica Rossi kreppipaperit Ullakalta